Taller de poesia i art amb la Judith Cardellach. Hem fet dues activitats:
1) PARAULES: CANVI DE SENTIT. En aquest taller hem triat i retallat paraules d’alguns diaris i revistes amb la consigna que “ens semblessin boniques” o ens “transmetessin quelcom”. Hem estès les paraules sobre la taula amb la idea de crear nous sentits, noves frases. Seguidament, el protagonisme que es mereixien les noves creacions l’hem plasmat en un nou marc: dins un suport de fusta decorat en relació a algun element o sentiment que ens produïen les frases.
2) HAIKUS: En japonès, un haiku és un poema constituït per tres versos de cinc, set i cinc síl·labes (aquí adaptat).Però és un poema SINGULAR, quasi bé un exercici espiritual. No hi ha ni floritures, ni grans imatges impressionants. És SENZILLESA, LLEUGERESA, desnuar l’essencial.
EL PROCÉS
Després de llegir uns quants Haikus de diferents autors de tot el món, entre els quals hi havia Miquel Martí i Pol, la consigna va ser atrevir-nos a crear-ne un conservant l’essència de contingut, és a dir, intentant descriure FENÒMENS NATURALS i la VIDA QUOTIDIANA DE LA GENT. L’important era la percepció directa de les coses i lliure de conceptes abstractes, però “inolvidablement significativa”. La pedra angular del haiku havia de ser l’AWARE, una emoció profunda i melancòlica provocada per la percepció de les coses SENZILLES (QUE NO SIMPLES) SUTILS, AUSTERES i amb una ASIMETRIA que suggerís la LLIBERTAT. 

Al face,més fotos del taller.